Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.

Mirakelswerk

Massages

Massagetafel bij MirakelswerkBegin 2013 ben ik begonnen met een massage-opleiding. Ik vind het prettig om massages te geven en te zien dat mensen compleet ontspannen wanneer ze gemasseerd worden. Inmiddels heb ik van alle hier aangeboden massages een diploma of certificaat gehaald. Sinds 8 november 2014 ben ik  gediplomeerd NGS Wellness masseur .

 

Mijn massages zijn vanuit mijn hart en handen en daardoor is elke massage uniek, speciaal voor u , op u afgestemd.

 

* Voor uw (eerste) behandeling zal er een korte anamnese-/intake gesprek plaatsvinden.

Dit is belangrijk om door te nemen of er een bepaald ziekte beeld en/of medicijn gebruik is waar ik als masseur rekening mee moeten houden. Bij twijfel raad ik  u aan om eerst uw huisarts te raadplegen.

*Verder is het zo dat U  van mij kunt verwachten dat hygiëne belangrijk is, en ik  verwacht dat ook van u.

*Tijdens de massage ligt u onder een Handdoek of deken, en is alleen het te masseren lichaamsdeel ontbloot.

*Verder is het prettig als mobiele telefoon uitstaat ten tijde van de massage.

*Na de massage is het noodzakelijk om water te drinken gedurende de dag van de massage en de volgende dag ; in verband met afvoeren van de afvalstoffen die bij massages vrijkomen.

*Gelieve bij verhindering tenminste 24 uur vooraf  te melden anders zal ik de helft van de kosten in rekening brengen 

*U kunt bij mij (nog) niet met pinpas betalen .

Hoofdpijnmassage....

Hoofdpijn is niet prettig om te hebben ..en door middel van deze massage kan ik je helpen. Hoofdpijn die wordt veroorzaakt door (spier) spanning in de nek (ongeveer 70% van alle hoofdpijngevallen) is met deze specifieke massage goed te behandelen. Hoofdpijn kan een behoorlijke impact hebben op het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden. Het kan ervoor zorgen dat je niet goed meer kunt functioneren in het dagelijks leven.

Massage waarbij mijn handen tijdens de massage voelen waar de aandachtsgebieden zijn, waar het lichaam het nodig heeft om gemasseerd te worden.

Vaak komt de klacht wel naar voren in de anamnese; toch kan het zijn dat tijdens de massage blijkt dat er een ander gebied van bv de rug meer aandacht nodig heeft dan waar u had aangegeven waar het zat.

Hoe fijn is het om ontspannen te zijn, voor kinderen is dit net zo belangrijk. Kindermassage is mogelijk in een klas/ groep of individueel* (* met een ouder erbij). Bij mij in de praktijk ga ik d.m.v ademhalingsoefening/ tekenopdracht of iets dergelijks een kind te laten ontspannen zodat ik de massage kan toepassen. Het helpt bij het verwerken van de gebeurtenissen van de dag. Het maakt het loslaten van spanningen in hoofd en lichaam makkelijker. Het bevordert het slapen (zowel het in- als doorslapen) Het geeft het kind vertrouwen en daardoor minder kwetsbaar. Het zorgt voor afvoer van teveel vocht in het weefsel.

Deze kan ontspannend of activerend gegeven worden, afhankelijk van wat men wenst. Deze massage heeft als doel om de spieren los en warm te maken.

Massage bij Reuma;

We onderscheiden verschillende vormen:

Reuma

Dit is een verzamelnaam voor aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen en bindweefsel.

hierbij een aantal apart genoemd:

Fibromyalgie

De naam fibromyalgie komt van 'fibra' (vezel), 'mus' (spier) en 'algos' (pijn) en betekent dus letterlijk 'pijn van spieren en vezel (bindweefsel)'. Om onderscheid te maken met de ziekte Reumatoïde artritis,

dit wordt het ook wel wekedelen reuma genoemd.

Deze is voor mensen met vooral lage rugklachten bedoeld.

Uit onderzoek blijkt dat 90% van de rugpijn klachten vallen onder de zogenaamde niet-specifieke klachten ook wel A-specifieke klachten genoemd. Dit wil zeggen dat de arts, na onderzoek, geen medisch aanwijsbare reden kan aangeven voor de rugpijn klachten.

Wel pijn, geen oorzaak? Veel rugpijn klachten, vooral de niet medische aanwijsbare klachten, zijn afgeleide pijn klachten. De pijn klachten in de rug worden veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam, maar uiten zich bijvoorbeeld in de onderrug. Deze afgeleide pijn klachten zijn vaak goed te behandelen met verschillende massagetechnieken.

Een mooi onderdeel van de Shantala babymassage is de massage van de voetjes.Hoe fijn is het om je kleintje een massage te geven... Dit kan al vanaf 6 weken na de geboorte. Stap voor stap leer je de massage toepassen. Het tempo is mede afhankelijk van hoe het kindje is. Tijd voor verschoning is er ook. Ook voor evt een flesje te geven. Wel kunnen we een tijd afspreken tussen 2 voedingen door, zodat hij/zij geen honger heeft. Het geven van een massage aan de baby/ je kindje versterkt de band. Het kindje zal ontspannen en na een paar keer al weten wat er gaat gebeuren en zich compleet overgeven aan de massage. Ook is het een communicatie zonder woorden voor moeder en kind (of papa en kind).

Een massage op een warm water kussen , wat kunt u zich daarbij voorstellen? U ligt op een kussen gevuld met warm water van nek tot aan bekken rand. Het effect: Alsof u in de branding ligt en steeds onder u de stroming voelt.         Ondertussen krijgen Benen en voeten, armen en handen, buik, rug, nek en hoofd alle aandacht om in ontspanning terecht te komen door middel van massage.                                                                                                                      Door het warme kussen en de olie een aanrader zelfs voor mensen die maar moeilijk kunnen ontspannen en / of mensen die zich maar moeilijk kunnen overgeven. De massage duurt ongeveer een uur en u voelt u daarna heerlijk ontspannen.                                                                                                                                                                 .         

U wordt helemaal goed begeleid op de massage tafel zodat de comfortabele houding kan worden bereikt In de massage die in zij- en rugligging plaatsvindt  worden rug, benen, voeten armen en hoofd gemasseerd waardoor er rust en ontspanning wordt ervaren door zowel u als het kindje . Lichamelijke klachten zoals pijn in de rug, bekkenklachten, bandenpijn, onrustige benen, vocht vasthouden en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Ook als u niet zwanger bent , maar moeilijk op de buik kan liggen is deze massage heerlijk ontspannend en zeker de moeite waard

deze massage duurt tussen 60 - 80 minuten