Kindermassage

Kindermassage
Hoe fijn is het om ontspannen te zijn, voor kinderen is dit net zo belangrijk. Kindermassage is mogelijk in een klas, groep of individueel (met een ouder erbij).

Bij mij in de praktijk laat ik d.m.v. een ademhalingsoefening, tekenopdracht of iets dergelijks een kind ontspannen zodat ik de massage kan toepassen.
Deze massage helpt bij het verwerken van de gebeurtenissen van de dag, het maakt het loslaten van spanningen in hoofd en lichaam makkelijker, het bevordert het slapen (zowel het in- als doorslapen) en het zorgt voor afvoer van teveel vocht in het weefsel. Het geeft het kind vertrouwen, waardoor hij/zij minder kwetsbaar is.

Voor welke kinderen is deze massage geschikt?
In principe voor alle kinderen tussen 3 en 18 jaar. Zeker ook voor unieke kinderen, zoals ADHD-, PDD-nos-, ADD- en Nieuwetijdskinderen. De kinderen zullen minder stress in het lichaam gaan ervaren en rust voelen. Neem bij vragen gerust contact met mij op!

Bij massages in de klas wordt kinderen spelenderwijs aangeleerd om elkaar te masseren, over de kleding heen. Dit heeft heel veel effect op de groep: pestgedrag wordt veel minder, de kinderen leren elkaar beter kennen en krijgen respect voor elkaar en elkaars dingen. Dit kan d.m.v. elke dag 5 minuten masseren ook resulteren in betere concentratie. Het lichaam maakt oxytocine aan bij aanraking. Oxytocine is een stof die een gevoel van rust, tevredenheid en geluk teweegbrengt. In 5 á 6 keer kan ik de groep leren hoe hiermee om te gaan en het aan de juf/meester overdragen.